4 probleme tehnice si legale despre deratizarea unui spatiu public
Atunci cand ne gandim la un spatiu public, fie el unul inchis sau deschis, ne vin in minte foarte multe probleme care pot sa apara si care ne pot pune in dilema dca avem acest spatiu in administrare. Spre exemplu, daca suntem proprietarii sau administratorii unei cladiri cae este folosita pentru birouri, care este in uzul unor chiriasi sau care serveste pentru gazduirea unei gradinite private, automat trebuie sa ne gandim cum putem avea grija de acest spatiu in mod ideal, pentru a nu avea nici probleme legale, dar nici probleme care sa vina din partea celor care folosesc cladirea.
Atfel, trebuie sa ne gandim la probleme tehnice si legale precum :
– cine se va ocupa de administrarea propriu-zisa a cladirii in cauza ?
– cine ne va ajuta cu aspectele birocratice care vin atunci cand avem o cladire sub administrare?
– care sunt persoanele potrivite sa se ocupe de operatiunile de curatenie – indivizi sau firme specializate ?
– cum se vor desfasura si la ce interval de timp se vor desfasura actiunile de dezinsectie sau deratizare in cladirile in cauza ?
De aceea, pentru a raspunde la toate aceste intrebari si nu numai, trebuie mai intai sa consultam un numar de firme sau idivizi specializati in aceste domenii si sa luam in considerare opinia lor profesionista. Pentru ca, daca spre exemplu ne putem ocupa de unii singuri de aspectele legate de acte sau birocratie, cu siguranta
nu ne vom putea ocupa de administrarea tehnica a cladirii noastre, care implica un numar de cunostinte si o disponibiitate permanenta pentru rezolvarea diverselor probleme ce ar putea sa apara.
Procese complexe precum deratizarea sau dezinfectia unei cladiri trebuie efectuate la intervale regulate, de catre firme specializate, cu echipamente si substante care sa fie in acelasi timp eficiente, dar si sigure pentru oameni si pentru mediul inconjurator si sa se incadreze in prevederile legale in vigoare. Sa incepem insa cu
operatiunea de deratizare : ce este aceasta si ce presupune ea de fapt ? Deratizarea este actiunea de eliminare a animalelor rozatoare daunatoare, precum soareci sau sobolani, cu ajutorul metodelor ecologice sau chimice. Insa nu va lasati pacaliti de aceasta definitie, deoarece deratizarea implica si preventia, nu doar eliminarea punctuala a daunatorilor care exista deja in cadrul spatiului in cauza. Necesara la cel mult 6 luni, serviciile de deratizare ne vor asigura ca spatiul nostru este unul sigur, iar colaborarea cu o firma de deratizare specializata nu va face decat sa ne fie de folos.
Fie ca discutam despre servicii de deratizare ce folosesc metode chimice sau ecologie, o firma de deratizare profesionista se va ocupa in detaliu de problemele pe care le ridicam in acest sens, avand grija sa revina la un interval regulat pentru a fi siguri ca avem o cladire sigura!