Importanta deratizarii caselor si apartamentelor
Asa cum stim cu totii, o casa trebuie sa fie mereu curata, permanent ferita de boli si de microbi, sa constituie un adevarat camin si sa fim siguri ca nu ne paste niciun pericol odata ce calcam pragul casei noastre. Din acest motiv, trebuie sa apelam la procese de eliminare a daunatorilor si trebuie sa fim constienti cat de importanta este deratizarea pentru viata noastra de zi cu zi.
Ce trebuie sa stim insa despre deratizare? In primul rand, trebuie sa fim constienti ca procesul de deratizare este procesul prin care se urmareste eliminarea rozatoarelor daunatoare (sobolani, soareci, cartite) purtatoare de microbi si boli infecto-contagioase, transmisibile la om si animale. Aceste boli sunt deosebit de periculoase, unele dintre ele fiind chiar mortale.
Daunatorii care sunt vizati in cadrul procesului de deratizare si care ne pot pune in pericol atat prin daunle de tip material pe care le provoaca, dar si prin bolile pe care le raspandesc si care sunt deosebit de periculoase sunt de doua tipuri:
-soarecii sunt animale rozatoare (Rodentia) din familia Muridae, de talie mica ( 4,5 – 12,5 cm) la care coada are aceeasi lungime ca si corpul. Acestia sunt cei mai raspanditi daunatori si cei care sunt cel mai adesea ignorati, atat din cauza dimensiunilor lor reduse, cat si din cauza ca tindem sa subestimam pericolele pe care acestia le aduc in casele noastre. Soarecii sunt raspanditi atat in mediul urban, dar si in mediul rural
-sobolanii, daunatori tipici ce sunt atrasi de provizii agricole, material pentru igiena, acestia consumă alimente de toate tipurile, pe care le contamineaza cu excremente, urina si secretii care contribuie mai departe la imprastierea unor boli periculoase. Trebuie notat faptul ca in localitati limitrofe precum Dumbravita, Giroc, Giarmata, Ghiroda, Chisoda, care se afla langa un oras mare cum este Timisoara, sobolanii sunt mult mai des intalniti decat in mediul urban, deoarece au la dispozitie nu doar mai multe depozite de cereale sau de produse agricole, insa si spatii mai mari unde se pot inmulti si prolifera.
Trebuie de asemenea sa luam in considerare faptul ca exista mai multe tipuri de deratizare, destul de diferite una de cealalta :
-deratizarea non-chimica se utilizeaza produse care nu contin substane catalogate ca fiind toxice: capcane cu adeziv, capcane mecanice, aparate cu ultrasunete si asa mai departe.
Trebuie sa avem in vedere faptul ca operatiunile de deratizare cu produse non-chimice vizeaza, de obicei, actiuni profilactice sau infestari minore cu rozatoare.
-deratizarea chimica presupune utilizarea produselor care contin substante toxice. Aceste produse sunt aprobate de Ministerul Sanatatii au grad de toxicitate redus, iar folosite corespunzator, nu prezinta pericol pentru oameni, animale de companie sau alte animale domestice sau care se afla in apropierea casei.
Pentru toate aceste informatii si nu numai insa, apelati cu incredere la Energetico Timisoara si echipa noastra de profesionisti!