Administrarea imobilului dumneavoastra o sarcina prea grea

Deratizarea in timpul iernii

Multi dintre noi cred ca in timpul iernii infestarile cu sobolani sunt mai reduse din cauza frigului sau din cauza conditiilor nefavorabile , insa nu ne gandim cu adevarat la faptul ca acestia isi cauta adapost in timpul iernii, un loc unde sa se poata adaposti de zapada si unde sa se poata inmulti. Daca stam sa ne gandim la ratele fantastice de inmultire ale acestor animale, ne dam seama ca in realitate, iarna este o perioada in care trebuie sa avem cu adevarat grija la pericolele infestarii cu sobolani si soareci.

Insa de ce trebuie sa ne ferim cu atat de multa inversunare de infestarile cu soareci si sobolani ? In primul rand, soarecii si sobolanii provoaca daune extreme in cazul in care suntem detinatorii unor depozite precum cele de cereale, insa nu doar in aceste cazuri.

Nu trebuie sa uitam ca soarecii pot cauza daune serioase si spatiilor de locuit, acestia distrugand si rozand cabluri de curent electric sau telefonice, dar si conducte de apa sau chiar pereti care sunt facuti din materiale prefabricate.
De asemenea, acestia sunt capabili sa urce pe conductele de apa si pana in toaletele din casele noastre. Cautand surse de caldura si mancare, acestia patrund in casele noastre si devin adevarate pericole pentru sanatatea si siguranta noastra – ganditi-va la cazurile in care aveti copii mici pe care doriti sa ii feriti de asemenea daunatori.
Care sunt insa bolile pe care le pot transmite acesti daunatori ? Sa liatam cateva dintre ele :

1. Hantavirusul

Acest virus poate fi transmis în numeroase moduri, dar mai ales prin urina și fecalele rozatoarelor, precum și prin praful generat de răscolirea cuiburilor acestora, motiv pentru care o casa infestată prezintă un risc extrem de mare. Asadar, el poate fi inhalat sau poate fi preluat prin intermediul unei mușcături iar oamenii de știință suspectează că ar putea fi transmis și în condițiile în care oamenii folosesc mâncare contaminată.

2. Coriomeningita Limfocitară

Aceasta este o infecție virală, transmisă în principal de șoareci. În Statele Unite, procentajul de șoareci care transportă acest virus este estimat a fi de aproximativ 5%; deși nu sunt purtători naturali, alte rozatoare (precum hamsterii) pot deveni infestate. Transmiterea virusului se face, de obicei prin expunerea la particule de aer contaminat sau prin mușcătura unei rozătoare infectate.

3. Leptospiroza

Leptospiroza este o boală comună atât animalelor cât și oamenilor, fiind, de asemenea, cea mai comună infecție pe care o cauzează șobolanii.
Transmiterea leptospirozei se produce în momentul în care oamenii intră în contact cu apa, alimentele sau solul contaminate cu urina sau fecalele animalelor afectate.

4. Salmonella

Șoarecii pot răspândi, de asemenea, Salmonella: o bacterie patogenă intestinală care poate cauza unele boli infecțioase precum febra tifoidă, paratifos, numeroase intoxicații alimentare, etc. Odată intrata în organismul omului, aceasta cauzează febră, frisoane, vărsături și diaree.

Cum sa scapam insa de acesti daunatori? Ei bine, cea mai buna solutie este, in mod evident, sa apelam la o firma de profil care sa se ocupe cu deratizarea si care sa ne ajute sa scapam de acest pericol la adresa sanatatii noastre. Pana la urma, un studiu din 2015 a aratat ca pana la 18% din case sunt infestate cu rozatoare, deci de ce sa nu recunoastem ca ratele de infestare sunt unele crescute ?
Apelati chiar astazi la Energetico Timisoara si veti fi siguri ca veti avea o casa sigura si curata!