Dezinsectia impotriva puricilor

Dezinsectia impotriva puricilor

In primul rand, trebuie sa ne lamurim ce este cu adevarat dezinsectia inpotriva puricilor si care este utilitatea aceasteia. Dezinsectia impotriva puricilor este, cu certitudine, singura metoda si cea mai potrivita sa elimine gradul de infestare cu aceste insecte.

De aceea trebuie sa apelam la servicii de dezinsectie impotriva acestor insecte , si anume la serviciile prin care se intelege distrugerea insectelor parazite (transmitatoare de boli) ce se afla în mediul uman sau animal cu ajutorul unui insecticid. Acest serviciu are rolul de a Previne si combate boli transmise de artropode ca plosnite ,paianjen, tantar, paduche, purice, capusa etc, insa ne putem concentra pe o insecta anume in cazul in care se discuta despre o infestare anume.

• Astfel, dezinsectia este actiunea de prevenire sau de combatere a artropodelor vectoare de germeni patogeni sau daunatoare (direct sau indirect)

Insa de ce trebuie sa apelam la servicii de dezinsectie?

• Aici trebuie sa ne gandim ca apelam la aceste servicii in primul rand pentru a ne proteja sanatatea si in al doilea rand pentru a ne asigura un grad cat mai ridicat de confort pentru noi si familia noastra.
• De asemenea, o dezinsectie realizata corespunzator imbunatateste igienizarea mediului atat uman cat si animal prin distrugerea sau indepartarea insectelor purtatoare de microbi periculosi
• Dezinsectia ne va ajuta la imbunatatirea activitatii agricole si zootehnice, precum si la conservarea bunurilor alimentare ce trebuiesc consumate in conditii de deplina siguranta
• Deci distrugerea sau indepartarea insectelor daunatoare pentru plante si animale are numai beneficii demne de luat in seama.

Preventie dezinsectie purici

Ca și în cazul multor alte probleme, prevenirea este mai bună și mai ușor de rezolvat.  Sau mai bine zis, vindecarea unei infestări, în condiţiile în care vorbim despre o infestare cu purici. După cum vă puteți imagina, este mai ușor să vindecați o infestare pură de purici decât să scăpați de una care este deja bine stabilită și a fost în casa dumneavoastră pentru o perioadă mai lungă de timp.

Cum pot recunoaște o infestare cu purici?

Cele mai vizibile semne ale infestării cu purici sunt ouăle negre. Pe deasupra, mâncărimea constantă a animalului dumneavoastră de companie poate fi unul din cele mai vizibile semne. Dacă bănuiți că câinele său pisica dumneavoastră suferă de purici, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să utilizaţi un pieptene special pentru purici. Veți fi putea să vedeți la momentul respective puricii sau mici puncte în formă neregulată care cad din blană animalului. Aceste puncte negre sunt materii fecale de purici, adică sânge nedigerat.

Prin urmare, este mai bine să puneți niște prosoape (hârtie), cârpe umede sau ziare sub animalul de companie. Materialul fecal care coboară pe suprafața sub animalul dumneavoastra de companie va fi clar vizibil sub formă de cercuri roșii. Acesta este un indiciu clar al infestării cu purici.

Verificarea cu atenţie a animalului de companie

Puricii sunt adesea situaţi în zonele calde și umede, aceasta înseamnă că ar trebui să verificați întotdeauna talia, gâtul și în spatele urechilor atunci când bănuiți că animalul dumneavoastră de companie ar putea avea purici. Aceste zone calde și umede oferă puricilor circumstanțe ideale de reproducere. Prin urmare, adesea se adună aici.

Care este cea mai potrivita metoda pentru ca noi sa scapam de o infestare cu purici ?

Trebuie in primul rand sa fim constienti de faptul ca există diferite metode pentru a scăpa de o infestare cu purici, iar alegerea celei potrivite noua depinde de preferința dumneavoastră personale și de dorinţa de a trata sau a preveni o problemă. Astfel, Pentru a preveni infestarea cu purici, puteți folosi unul dintre repelenţii naturali, care vor omorî puricii ce provin de la animalele dumneavoastra de companie. Cu toate acestea, atunci când animalul dumneavoastră de companie este deja infestat cu purici, este foarte probabil că casa dumneavoastră să fie deja infestata de catre purici.

Un procent foarte mic, de doar 5% din toți puricii sunt pe animalul dumneavoastra de companie, ceilalți 95% se află în împrejurimile lor. Pentru solutionarea definitiva a unei infestări cu purici, puteți folosi medicamente și insecticide care ucid purici.

Luati in considerare insa si ca daca nu tratați mediul în care trăiți şi în același timp a animalului cu tratamente speciale, exista sanse ca reinfestarea sa aiba loc foarte repede. Cu excepția puricilor adulți, 95% din puricii ce se afla în casa dumneavoastră constau în: ouă, larve și pupae. Sunt insa disponibile diverse spray-uri, pulberi și fumigatori care vă pot ajuta să rupeți ciclul de viață al puricii și să rezolvați problema.

Spălarea locului unde stau animalele, cel puțin o dată pe săptămână, va ajuta la eliminarea tuturor etapelor imature ale ciclului de viață al puricilor, fapt care vă poate ajuta sa fiti cu un pas inaintea infestarii cu purici. Pana la urma, este mereu mai simplu sa scapam de stadiile imature ale puricilor decat sa scapam de acestia cand ei aunt deja maturi si s-au infiltrat peste tot in casa noastra.

Va trebui sa ne asiguram ca spalam totul : lenjerie de pat, haine, lucrurile animalului de companie si nu numai, dar si mediul in care traim, podele, pardosele si asa mai departe. Desigur, când ați spălat lenjeria de pat, trebuie să tratați mediul, pentru ca ouale și larvele ar putea fi situate în altă parte și vor infecta pur și simplu animalele de companie dacă nu tratați restul zonelor pe care animalul de companie le vizitează frecvent.