plosnita cerealelor

Eliminarea plosnitelor din casele noastre

Caminul nostru este cel mai important aspect al vietii de zi cu zi, este locul in care revenim cu drag in fiecare seara, unde ne petrecem timpul alaturi de familia noastra si unde ne dorim sa ne simtim mereu in siguranta.

De aceea, este important ca fie are dintre noi sa se asigure ca, la noi acasa, totul merge asa cum trebuie si membrii familiei noastre sunt im deplina siguranta. Desigur, aici putem discuta despre mai multe tipuri de amenintari la care trebuie sa fim atenti : de la amenintari serioase precum pericolul de incendiu sau de cutremur, la posibile inundatii sau spargeri de locuinte, toate acestea trebuie sa fie abordate inainte de a se petrece, in mod precautionar.

Majoritatea dingre noi insa ne gandim doar la pericolele evidente si alegem sa le ignoram pe cele mici, cateodata mici la propriu. Spre exemplu, nu ne gandim cu atentie la pericolul infestarii casei noastre cu insecte – pe cat se mici pe atat de periculoase.

Sa luam spre exemplu plosnitele – paraziti purtatori de boli care exista in majoritatea caselor. Ce sunt insa aceste insecte ? Ei bine, plosnitele au intre 4 si 8 mm lungime, iar culoarea lor variaza de la rosu-ruginiu pana la maro inchis. Antenele si picioarele sunt de culoare galbuie, iar corpul este aplatizat dorsoventral (spatele si abdomenul).

Plosnitele de pat sunt cele mai prezente in casele noastre, iar ele isi gasesc locul de ascuns dupa cum le sugereaza numele. Este de mentionat faptul ca la aceste insecte aripile lor s-au redus ca dimensiune, avand forma unor solzi retezati la spate, deci ele nu pot zbura.

Plosnita de pat se defineste atat ca parazit, cat si ca daunator, ele fiind periculoase pentru sanatatea omului deoarece in timpul noptii, ele ies din ascunzatorile gasite in paturile din casele noastre si se hranesc cu sangele oamenilor – de unde si urmele de muscaturi pe care le cauzeaza locatarilor din casele infestate.

Este bine-cunoscut faptul ca muscaturile de plosnite sunt nu doar neplacute, ci si periculoase, in special pentru copii sau varstnici sau pentru persoanele ce au sistemul imunitar compromis sau in pericol. Din aceasta cauza este foarte important sa fim constienti de cat de periculoase sunt aceste insecte si ce anume le face atat de daunatoare.

Deci care sunt cele mai importante caracteristici ale unei plosnite, si cele care le fac atat de periculoase :

1. capacitatea de aplatizare a insectelor – aceasta le ajuta la adapostirea in locuri greu accesibile: crapaturi in mobilier sau perete, cusatura salteleor sau a hainelor, sub mocheta/covor/in pardoseala

2. tipologia in sine a insectei, si anume ca aceasta este o insecta hematofaga nocturna(adica noaptea se hraneste cu sange). Acest aspect este foarte important, deoarece muscatura de plosnita poate declansa alergii periculoase.

Avand in vedere faptul ca sezonul plosnitelor incepe vara, iar aceste insecte se reproduc cu o viteza ametitoare, trebuie sa incepem procedurile de prevenire a infestarii cu plosnite cat mai devreme, pentru a nu fi nevoiti sa trebuiasca sa le eradicam atunci cand problema deja exista. Pentru asta trebuie insa sa apelam la o firma profesionista de dezinsectie.

Pentru a va ajuta in procesul de dezinsectie impotriva plosnitelor, Energetico Timisoara va sta la dispozitie oricand.