Administrarea unui imobil si serviciile conexe acesteia

Ce este un administrator de condominiu?

Cum te poate ajuta un management profesional sa administrezi o asociatie de condominii

Achizitionarea unui condominiu vine cu propriul set unic de beneficii fata de atunci cand achizitionati alte tipuri de locuinte. In timp ce casele unifamiliale sunt guvernate de o asociatie de proprietari, o dezvoltare de condominii este guvernata de un APC. Ce este un APC?

Mai simplu spus, APC inseamna Asociatie de Proprietari de Condominii. Acest APC si membrii sai proprietari lucreaza impreuna pentru a mentine valoarea unitatilor si a spatiilor comune. 

Administrarea condominiilor este responsabila pentru intretinerea zonelor comune si a elementelor unei dezvoltari condominiale. Aceasta include gestionarea finantelor asociatiei si angajarea personal pentru a curata, repara si intretine condominiile si zonele comune.

Acest lucru imbunatateste calitatea vietii pentru rezidenti si ajuta la mentinerea valorii ridicate a unitatilor de apartamente. O asociatie de condominii este guvernata de un set de documente si de un consiliu de administratie format din proprietarii de case din asociatie. 

Administrarea condominiilor nu este o sarcina usoara. Majoritatea membrilor consiliului de administratie au locuri de munca cu norma intreaga, asa ca multe consilii angajeaza un administrator de condominii profesionist pentru a ii ajuta.

Un profesionist cu experienta poate lucra alaturi de consiliu si isi asuma cele mai multe dintre responsabilitatile de zi cu zi, cum ar fi coordonarea proiectelor de intretinere, negocierea contractelor si colectarea intretinerii. 

Intretinerea acopera toate cheltuielile asociatiei, inclusiv intretinerea tuturor spatiilor comune. Spatiile comune sunt zonele comunitatii folosite de toti proprietarii si in care acestia detin un interes nedivizat, inclusiv lifturi, holuri, trotuare, holuri comune si piscine.

APC-ul poate fi, de asemenea, responsabil pentru elementele comune limitate, orice element care este pentru utilizarea unuia sau mai multor proprietari, dar mai putin decat toti proprietarii. Acestea pot include balcoane, acoperisuri etc.

De ce sa apelati la un Administrator de Condominii Profesionist

Prezenta unui administrator de condominii aduce beneficii tuturor celor implicati. Proprietarii de apartamente se bucura de facilitati excelente, zone comune bine intretinute si o calitate mai buna a vietii.

Lucrand impreuna, proprietarii de case si consiliul de administratie al unei asociatii de condominii se pot asigura ca comunitatea functioneaza fara probleme si indeplineste toate obiectivele cartierului.

Cu toate acestea, cineva care a gestionat doar asociatii de proprietari toata viata nu are neaparat perspicacitatea de a gestiona o asociatie de condominii. Datorita complexitatii unei asociatii de condominii si a elementelor sale generale comune, managementul APC necesita un set specific de abilitati si expertiza.

SC ENERGETICO SRL se ocupa de administrare condominii in Timisoara si are ani de experienta in gestionarea atat a asociatiilor de proprietari, cat si a asociatiilor de condominii. Oferim o varietate de solutii de management care pot face viata mai usoara consiliului de administratie.

Serviciile noastre includ servicii profesioniste de administrare a imobilelor, fie ca este vorba despre asociatii de proprietari, zone rezidentiale, vile si apartamente, dar si cladiri de birouri.

Ne vom ocupa de managementul proprietatii, de managementul financiar al acesteia, dar si de orice tip de servicii conexe si complementare, precum colectarea de chirii, curatenia, mentenanta, consilierea juridica si economica, transformarea in persoana juridica nonprofit s.a.m.d. 

Simtiti-va liber sa luati legatura cu noi pentru gestionarea de neegalat de administrare condominii in Timisoara. Sunati-ne la 0722 417 389 pentru mai multe informatii.